ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΜΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΗ:              ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                           ΒΑΒΟΥΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
                           ΕΥΣΤΡΑΤΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
                           ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                           ΚΟΛΟΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
                           ΓΚΑΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Η ιστορία του ΑΟΚ

Το 2021 συμπληρώνονται 33 χρόνια από την ίδρυση του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης γράφοντας την δική του ιστορία συντελώντας αποφασιστικά στην γενικότερη πρόοδο του αθλητισμού της περιοχής και του Δήμου μας.

Ανέπτυξε αθλητικές υποδομές με ίδια μέσα από το υστέρημα των κατοίκων της περιοχής και από την ίδρυση του μέχρι σήμερα διατηρεί τμήματα σε αντισφαίριση και καλαθοσφαίριση, συμμετέχοντας διαχρονικά, τόσο στα πρωταθήματα των Ομοσπονδιών ΕΦΟΑ και ΕΟΚ, όσο στην οργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Ο Α.Ο.Κ. ιδρύθηκε το 1988.

Πρώτος πρόεδρος του συλλόγου εξελέγη ο κος Ιωάννης Θεοδωρίδης, ψυχή του συλλόγου. Απο τα πρώτα του βήματα με συμπαραστάτες τα μέλη του ΔΣ, τον Σάββα Αντωνιάδη τον Σπύρο Μουρούτη τον Κωνσταντίνο Βλάχο τον Αργύρη Βαβούρη τον Παναγιώτη Σμυρνιωτόπουλο τον Δημήτρη Καραγεώργη τον Γιάννη Θελούδη και τον Παναγιώτη Δρίλλια, ξεκινούν την ανοδική πορεία του συλλόγου. Πρώτος σταθμός το 1999, είναι στο μπάσκετ και η άνοδος στην Γ' κατηγορία, με την καθοδήγηση του αείμνηστου ''στρατηγού'' Παναγιώτη Σμυρνιωτόπουλου. Αντίστοιχα στο τέννις οι συμμετοχές του ΑΟΚ σε Πανελλήνια Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, οργανώσεις OPEN, Περιφερειακά Πρωταθλήματα Ελλάδος, Αττικά Τουρνουά, με καλές εμφανίσεις, έφεραν ελπιδοφόρα μυνήματα για το μέλλον.
Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός στην εξέλιξη του συλλόγου είναι η ή άνθιση του φυτωρίου των ακαδημιών μπάσκετ, συνέπεια της αθλητικής στέγασης των τμημάτων υποδομής στο πλήρως ανακαινισμένο από τον μεγάλο δωρητή του Δήμου κ. Αθανάσιο Μαρτίνο-Κλειστό Γυμναστήριο του Κέντρου Υγείας (ΠΝΑ) τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι ακαδημίες μας ξεπέρασαν τα 130 παιδιά το 2017. Ο Α.Ο.Κ. σήμερα αριθμεί πάνω από 210 ενεργά μέλη σε τέννις και μπάσκετ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Καλλιτεχνούπολης είμαστε ευγνώμονες που μέσα απο αυτές τις θέσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ιστορικό αυτό σωματείο, πιστευόντας πως ο Αθλητισμός αποτελεί μέγιστης σημασίας δραστηριότητα που αφήνει έντονο κοινωνικό, πολιτιστικό και ιδεολογικό αποτύπωμα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Καλλιτεχνούπολης (ΑΟΚ) δραστηριοποιείται στον χώρο του tennis και του μπάσκετ από την ίδρυση του το 1988.

Στο τένις είμαστε επίσημο μέλος της ΕΦΟΑ και οι αθλητές μας παίρνουν μέρος σε επίσημους αγώνες ΕΦΟΑ. Το ενεργό δυναμικό σε ακαδημίες και ενήλικες αριθμεί 75μέλη με αυξανόμενο αριθμό.

Τα γήπεδα που χρησιμοποιούμε είναι τα δύο ανοικτά γήπεδα τένις της Καλλιτεχνούπολης.

Ο ΑΟΚ στο ΜΠΑΣΚΕΤ επαναλειτούργησε, δυναμικά από τον Σεπτέμβριο του 2011 και έγινε πάλι μέλος των Ομοσπονδιών Μπάσκετ ΕΣΚΑ & ΕΟΚ, φτάνοντας σήμερα να έχει στο δυναμικό του 120 παιδιά (γεννημένοι από το 1999 έως το 2011) και 12 αθλητές της ανδρικής ομάδος. Τον Σεπτέμβριο του 2012 η ανδρική ομάδα επανήλθε και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της 4ης κατηγορίας (Δ' ΕΣΚΑ), στον 2ο Όμιλο διαγωνιζόμενη εντός έδρας στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας, για 4 χρόνια. 

O ΑΟΚ λειτουργεί με τα παρακάτω τμήματα:


            ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ:

          ΤΜΗΜΑ                      ΗΛΙΚΙΑ                      ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ
                                                                                   ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΣΚΑ
           ΔΙΑΣ:                         6 - 7 ΕΤΩΝ                            -
           ΕΡΜΗΣ:                     8 - 9 ΕΤΩΝ                            -
           JUNIOR:                    10ΕΤΩΝ                             ΕΣΚΑ
           ΠΡΟΜΙΝΙ:                  11ΕΤΩΝ                            ΕΣΚΑ
           MΙΝΙ:                          12ΕΤΩΝ                            ΕΣΚΑ
           ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β:         13ΕΤΩΝ                            ΕΣΚΑ
           ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α:         14ΕΤΩΝ                            ΕΣΚΑ
           ΠΑΙΔΙΚΟ:                   15ΕΤΩΝ                            ΕΣΚΑ
           Π/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:        12-14ΕΤΩΝ                      ΕΣΚΑ

Σύνολο δυναμικού ΑΟΚ: 207 αθλητές σε μπάσκετ και τένις χρησιμοποιώντας τέσσερις αθλητικούς χώρους:

1. Ανοικτά γήπεδα τένις Καλλιτεχνούπολης

2. Ανοικτό γήπεδο μπάσκετ Καλλιτεχνούπολης

3. Κλειστό γυμναστήριο Διασταύρωσης (Κέντρο Υγείας - ΠΝΑ)

4. Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας